SERVICIU

SERVICII --> Voce-Date

Voce-Date

3iat

Sistemele de voce date reprezinta unul dintre cele mai importante componente ale sistemului de comunicatii moderne, fara de care o activitate profesională din zilele noastre nu se mai poate desfasura.

Sistemele de voce date sunt instalatii complexe, avand in componenta infrastructuri de cabluri (UTP, fibra optica, cablu multipereche de telefonie etc.), echipamente centrale (centrale telefonice, servere, switchuri, routere, mediaconvertoare, etc.) si echipamente pentru posturi de lucru (prize voce-date, posturi telefonice, PC-uri, tablete, smartphone-uri, smart-TV-uri, camere video etc.).

Comunicatia intr-o retea de voce date se realizeaza pe baza mai multor standarde care definesc modul în care sunt instalate si configurate conexiunile fizice si protocoalele software. Avantajele utilizatorilor de retele voce date (cablare structurata) sunt: flexibilitatea si simplitatea in utilizare (de exemplu, intr-o retea bine configurata, utilizatorul isi poate conecta singur echipamente noi in retea cu un minim de cunostinte fara sa fie nevoie de interventia unei echipe specializate).

Structura sistemului de voce date se alege in functie de dimensiunea cladirii/cladirilor si de necesarul de posturi de lucru. Cablarea retelei se poate face in forma de stea, inel redundant sau combinat, functie de arhitectura cladirii si de necesitatile sistemului (daca se implementeaza o retea tip business critical este necesara cablarea in inel redundant).

Camera IT reprezinta inima sistemelor de voce date, de obicei aici fiind concentrate dulapurile repartitoare (rack-uri), echipamentele active (serverele, media converterele, switch-urile, routerele, firewall-urile, etc ) si echipamentele pasive (patch panel-uri fibra optica, patch paneluri telefonie si date, organizatoare, etc). Cu ajutorul patch panelurilor alegem functionalitatea unei prize de voce date (fie ca se conecteaza si configureaza in switch, astfel devenind un port de date fie ca se conecteaza in repartitorul telefonic, devenind astfel un port de voce).

SERVICII --> Solutii antiincendiu

Solutii antiincendiu

3iat

Sistemele antiincendiu proiectate si implementate de 3i Automatizari si Telecomunicatii reprezinta cele mai bune solutii pentru a proteja persoanele si materialele aflate in aria supravegheata in concordanta cu nivelul riscului la care sunt expuse acestea.Orice incendiu poate avea consecinte deosebit de grave, de aceea investitia intr-un astfel de sistem antiincendiu este vitala, pentru cladiri de birouri, hale, depozite..etc

Echipamentele care intra in componenta unui sistem antiincendiu:

 • centrale conventionale de incendiu
 • centrale adresabile de incendiu
 • repetoare si emulatoare
 • butoane de avertizare manuala la incendiu
 • detectori: de fum optici, de fum cu ionizare, de fum tip bariera in infrarosu, de fum cu spot reflexiv in infrarosu, de fum prin aspiratie, de temperatura, de flacara
 • module adresabile
 • izolatoare de bucla pentru sisteme adresabile
 • detectori de substante periculoase
 • sirene si indicatoare optice de semnalizare
 • electromagneti si elemente de blocare
 • acumulatori
 • dispozitive de testare si service

SERVICII --> Solutii antiefractie

Solutii antiefractie

3iat

Sistemele electronice antiefractie au drept scop protejarea cailor de acces intr-un obiectiv prin detectarea tentativelor de acces neautorizat in zona protejata. Dispunerea echipamentelor sistemului de detectie a efractiei si alarmare se face în functie de tipul, forma si amplasarea obiectivului ce urmeaza a fi protejat si cerintele beneficiarului. Aria protejata este impartita in zone. In consecinta, armarea si dezarmarea pot fi facute pe tot sistemul sau numai pe anumite zone (partitii), caz in care avem de-a face cu un sistem partitionabil. Armarea si dezarmarea sistemului astfel conceput se poate efectua prin introducerea unui cod pe o tastatura sau prin telecomanda radio. Sistemul ofera posibilitatea memorarii si consultarii ulterioare a evenimentelor petrecute in lipsa persoanei din incinta.Avertizarea in caz de alarma se realizeaza local, prin sirene, sau pe linia telefonica la un dispecerat al unei firme specializate pentru interventie rapida.

Echipamentele care intra in componenta unui sistem antiefractie :

 • centrala de detectie si alarmare prevazuta cu software de operare propriu – elemente de armare/dezarmare locale;
 • detectoare de prezenta pentru interior si pentru exterior cu posibilitatea reglarii sensibilitatii de detectie si imunitate la perturbatii electromagnetice;
 • detectoare de geam spart cu functie de analizare a spectrului audio si infrasunetelor;
 • detectoare de soc cu sensibilitate de detectie reglabila;
 • contacte magnetice;
 • tastatura ce permite armarea si dezarmarea intregului sistem;
 • module periferice (amplificatoare, module extensie, multiplexoare, interfete);
 • sisteme de avertizare audio, optice;
 • elemente de alarmare la distanta (comunicator telefonic, interfata de conectare la dispeceratul de supraveghere).

SERVICII --> Sisteme control acces

Sisteme control acces

3iat

Sistemele de control acces si pontaj reprezinta un instrument necesar pentru administrarea eficienta a resurselor umane intr-o organizatie, avand un rol important in asigurarea securitatii organizatiei. 3i Automatizari si Telecomunicatii proiecteaza si implementeaza solutii complexe pentru controlul accesului, utilizand echipamente performante pentru identificarea persoanelor si limitarea accesului in zonele protejate.

Echipamentele care intra in componenta unui sistem antiefractie

 • centrala de acces
 • carduri si cititoare pentru: cod de bare, magnetice, de proximitate standard, de proximitate inteligente
 • cititoare inteligente pentru : amprenta digitala, amprenta irisului
 • yale electromagnetice
 • turnicheti de inaltime medie
 • turnicheti de inaltime integrala

SERVICII --> Sisteme de supraveghere video

Sisteme de supraveghere video

3iat

3i Automatizari si Telecomunicatii  proiecteaza si implementeaza sisteme de securitate atat pentru obiective de dimensiuni medii si mici(sedii de firma, magazine, depozite), cat si pentru obiective de dimensiuni mari (domeniul industrial),  care necesita un inalt grad de securitate. Prin specialistii sai, 3i Automatizari si Telecomunicatii analizeaza riscurile la care sunt expuse bunurile dumneavoastra oferind consultanta in alegerea celei mai bune si eficiente solutii pentru paza si protectia acestora.Sistemele de supraveghere video permit monitorizarea în timp real a evenimentelor şi persoanelor suspecte, cât şi înregistrarea si redarea imaginilor video necesare unor verificări ulterioare. Scopul este securitatea crescută şi prevenirea infractiunilor în spatiile publice sau rezidentiale, bănci, spitale, legaturi de transport precum şi alte locatii potentiale. Sistemele  de supraveghere video ofertate de societatea noastră conferă foarte multe avantaje: calitatea imaginii superioară (zi/noapte), funcţii multiple pentru configurare (monitorizare, arhivare, export), algoritm performant de compresie care va oferă calitate sporita cu un minim de volum ocupat,   posibilitatea de consultare a sistemului din retea sau de la distanta prin LAN,  TCP/IP, autonomie temporara in cazul caderii tensiunii (UPS-uri pentru DVR-uri si surse de alimentare cu acumulatori pentru camere), stabilitate şi înaltă performanţă la un preţ scăzut în comparaţie cu celelalte sisteme de supraveghere video.